úterý 8. května 2012

Mistrovství světa v hokeji je tu.


Tento rok se hraje již 76. Mistrovství světa v ledním hokeji. Pro pořádání Mistrovství bylo vybráno Švédsko a Finsko.
MS v hokeji 2012 bude se odehrávat v období od 4. do 20. května ve městech Helsinky a Stockholm. Státy byly vybrány na kongresu v Bernu 8. května 2009. Kandidáty na pořadatele Mistrovství světa v ledním hokeji byla i Česká republika, Bělorusko a Maďarsko. Švédsko bude hostit mistrovství již po desáté, devět předchozích se také konalo ve Stockholmu. První MS v hokeji se ve Švédsku konalo v roce 1949 a zlaté medaile si odnesl československý tým.
V letošním roce bude změna herního systému, který se nezměnil od roku 2000. 16 týmů bude rozděleno do dvou skupin po osmi a v každé skupině bude hrát každý s každým. Celkem se zvýší počet zápasů z 56 na 64. Do čtvrtfinále postoupí nejlepší čtveřice z každé skupiny. Vsaďte si který z týmů to bude na Bwin.
Ve čtvrtfinále bude hrát 1. tým ze skupiny A se 4. týmem skupiny A, 2. tým skupiny A se 3. týmem skupiny A atd. Slovensko, které pořádalo mistrovství v roce 2011 je ve skupině A, první zápas odehraje 4. května s Kanadou v Helsinkách v Hartwall Arena. Česko je ve skupině B a první zápas odehraje také 4. května ve Stockholmu s Dánskem. Finálový zápas se bude hrát v aréně Hartwall Arena v Helsinkách 20. května v 19.30.
Maskotem Mistrovství v roce 2012 je HockeyBird, hokejový pták. Autor maskota Toni Kysenius se inspiroval populární hrou Angry Birds na mobilní telefony. V roce 2011 byl maskotem vlk Gooly. HockeyBird má rád rockovou hudbu a oplatky.
MS v ledním hokeji v roce 2011 se konalo na Slovensku, kde se Mistrovství konalo poprvé za celou dobu. Vítězem se stalo Finsko, druhé bylo Švédsko a třetí Česká republika. Česká republika získala za celou dobu konání Mistrovství světa 6 zlatých medailí, jednu stříbrnou a čtyři bronzové.

1 komentář:

  1. darmowe pewniaki bukmacherskie,darmowe fixy,insidery,surebety.wygraj z bukmacherem,typy atp wta tenis,tenisowe ustawki,fix typy,typy na dzis i jutro,typy na weekend,najlepsze blogi bukmacherskie darmowe,surebety

    http://darmowepewniakibukmacherskie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat